Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@12:27:06 GMT

جنجالی‌ترین اثر هانا آرنت در دست انتشار

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۶۴۲۰۵

جنجالی‌ترین اثر هانا آرنت در دست انتشار

کتاب «آیشمن در بیت‌المقدس: گزارشی از ابتذال شرّ»، جنجالی‌ترین اثر هانا آرنت، بزودی با ترجمه ونداد الوندی‌پور توسط انتشارات نیلوفر در ایران منتشر می‌شود.

به گزارش ایمنا، این کتاب که نخستین بار در سال ۱۹۶۲ منتشر شد گزارشی است از محاکمه آدولف آیشمن، یکی از جنایتکاران نازی در بیت‌المقدس به اتهام دست داشتن در «راه حل نهایی» یا کشتار یهودیان در خلال جنگ جهانی دوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیشمن به طور مستقیم در کشتار یهودیان و فرستادن آن‌ها به اتاق‌های گاز مشارکت نداشت بلکه مسئول انتقال آنها از نقاط مختلف اروپا بویژه اروپای شرقی به اردوگاه‌های مرگ نظیر آشویتس بود. او که مانند بسیاری دیگر از جنایتکاران نازی در آرژانتین پنهان شده و با هویتی جعلی زندگی می‌کرد در سال ۱۹۶۲ توسط ماموران مخفی اسرائیلی ربوده و به اسرائیل منتقل شد.

هانا آرنت که در آن زمان به عنوان خبرنگار مجله نیویورکر برای پوشش روند محاکمه به دادگاه محلی بیت‌المقدس (اورشلیم) اعزام شده بود با دقتی مثال زدنی و نگاهی انتقادی جلسات دادگاه را زیر نظر گرفت و گزارش تحلیلی آن را در این کتاب به رشته تحریر در آورد؛ گزارشی جامع که علاوه بر جلسات دادگاه، دربردارنده جزئیات تاریخی پیشتر منتشر نشده‌ای از سیاست‌های یهودی ستیزانه دولت نازی است. 

ونداد الوندی‌پور مترجم کتاب درباره علت جنجالی بودن این کتاب از زمان انتشار تا امروز به خبرنگار ایبنا گفت: این کتاب نگاهی انتقادی دارد؛ هم به روند محاکمه و هم به اهداف آن؛ این خط مشی انتقادی به طور غیرمستقیم از سوی دولت وقت اسرائیل به نخست وزیری بن گوریون و بسیاری از متعصبین یهودی در جراید و رسانه‌های مختلف مورد حمله قرار گرفت به‌طوری که تعدادی از آن‌ها هانا آرنت را که خود یک آلمانی یهودی تبار بود به خیانت به یهودیان متهم کردند زیرا آرنت در این کتاب تصریح می‌کند که آدولف آیشمن باید به اتهام جنایت علیه بشریت در یک دادگاه بین‌المللی محاکمه می‌شد نه به اتهام کشتار یهودیان و در اسرائیل. آرنت اهداف دادگاه بیت المقدس را سیاسی و نه در خدمت عدالت برمی‌شمرد و تاکید می‌کند که آیشمن برخلاف ادعاهای مکرر دادستان که سخنگوی غیررسمی بن گورین در دادگاه است نه یک هیولا که یک فرد مطیع عادی بود که بخاطر قرار گرفتن در سیستم خودکامه هیتلری و نیز نداشتن استقلال رای و عدم درک جایگاه انسانی اش، مرتکب این جنایات عظیم شده است. در واقع، یکی از مهم‌ترین نکات کتاب این نکته است که آیشمن یک ابله بغایت عادی بود؛ فردی که پیش از پیوستن به حزب نازی، یک نفت فروش سیار بود با سطح هوشی نه چندان بالا که حتی در دادگاه از این که در سیستم نازی به درجه‌ای بالاتر از سرهنگ دوم اس.اس. نائل نشده گلایه می‌کند! آرنت همچنین علاوه بر اشاره به قوانین تبعیض‌آمیز قوم گرایانه در خود اسرائیل به همکاری روسای شوراهای یهودی با نازی‌ها در راستای شناسایی و دستگیری یهودیان اشاره و از آن انتقاد می‌کند که این هم طبیعتا به مذاق یهودیان متعصب خوش نیامد».

هانا آرنت (۱۹۷۵-۱۹۰۶) که یکی از برجسته‌ترین و شناخته شده‌ترین فیلسوفان سیاسی جهان است کتاب‌های مهمی نظیر «ریشه‌های توتالیتاریسم»، «انقلاب»، «وضع بشر»، «عناصر و خاستگاه حاکمیت توتالیتر»، «خشونت و اندیشه‌هایی درباره سیاست و انقلاب»، «اختیار آزاد» و «وضع بشر» و مقالات بسیاری را به رشته تحریر در آورده است؛ اغلب با مضمون توتالیتاریسم و مواجه انسان با سیستم‌های سیاسی خودکامه.

الوندی‌پور درباره ترجمه حاضر که به زودی از سوی انتشارات نیلوفر پس از اخذ مجوز منتشر می‌شود گفت: «چاپ اول کتاب در بهار سال ۱۹۶۳ منتشر شد و یک سال بعد چاپ دوم آن که برخی موضوعات به آن اضافه شده بود، بخصوص در رابطه با اسامی منابع فکت‌های ارائه شده در چاپ اول. کتابِ در دست انتشار ترجمه‌ای است از چاپ دوم که توسط انتشارات وایکینگ نیویورک منتشر شد».

ونداد الوندی‌پور که منتقد فیلم هم هست پیش از این کتاب‌هایی نظیر «دلیجان» (نشر نی)، «از نفس افتاده» (نیلوفر) و «عروس سیاهپوس» (نیلوفر) را ترجمه کرده بود.

منبع: ایبنا

کد خبر 448613

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هانا آرنت بیت المقدس راه حل نهایی جنگ جهانی دوم کشتار یهودیان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بیت المقدس هانا آرنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۴۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب میریام؛ خاطرات خانم سیده رباب صدر منتشر شد.

میریام روایت خود گفته رباب صدر از ۶۰ سال تلاش مستمر و بین‌المللی برای ارتقای سطح زندگی دختران و زنان و مردمان لبنان است. او خود و زندگی‌اش را وقف مسیری کرد که سنگ بنای آن را برادرش سید موسی صدر، گذاشت.

سیده رباب صدر فرزند آیت الله سید صدرالدین صدر از علمای برجسته و از مراجع تقلید ثلاث و خواهر امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان در سال ۱۳۲۳ در قم متولد شد. خاندان صدر از خاندان‌های علمی معروف ایران، عراق و لبنان در دو قرن اخیر می‌باشند. پدربزرگ مادری وی عالم مبارز، آیت الله حاج آقا حسین طباطبایی قمی بود که به دلیل اعتراض به سیاستهای ضد اسلامی رضاشاه به عتبات عالیات تبعید شد. در سال ۱۹۶۲ بنا به اصرار برادرش امام سید موسی صدر به لبنان رفت و مدتی بعد با سید حسین شرف‌الدین نوه آیت‌الله سید عبدالحسین شرف‌الدین رهبر فقید شیعیان لبنان ازدواج کرد و در همان جا اقامت گزید.

حضور در بیت آیت الله صدر و پس از آن در کنار برادرش امام موسی صدر و درک فیض از محضر آن بزرگوار برای وی علاوه بر فراگیری نکات بسیار اخلاقی، آشنایی با روش‌های مدیریتی و شیوه تعامل با مردم را نیز به همراه داشت. جامعه لبنان در آن سال‌ها اوضاع مخصوصی را تجربه می‌کرد، این اوضاع موجب شد که با دردهای مردم و به خصوص با تبعیض‌هایی که علیه شیعیان اجرا می‌شد آشنا شده مصائب آن را لمس کند. مجموعه این مسائل ایشان را به پذیرش مسولیت‌هایی در تشکیلات و مؤسسات امام موسی صدر متقاعد نمود.

سیده رباب صدر فعالیت‌های اجتماعی خود را بنا به دستور امام موسی صدر برای مشارکت در ایجاد شاخه زنان مؤسسات آغاز کرد و بعد از آن مدیریت «بیت الفتاة» را نیز به عهده گرفت. بیت الفتاة مدرسه‌ای بود برای آماده ساختن زنان به منظور وارد شدن آنان به عرصه‌های اجتماعی. در لبنان، شیعه مظلوم بود. آن قدر مظلوم که یتیم‌های شأن پناه نداشتند. مهدکودک راه انداختند و مدرسه‌ی پرستاری و سرپرستی از دختران یتیم و دختران دارای وضعیت ویژه‌ی اجتماعی را برعهده گرفتند.

پس از ربودن امام موسی صدر در ۳۱ اوت ۱۹۷۸ مطابق با ۹ شهریور ۱۳۵۷ توسط رژِیم معمر قذافی مسؤلیت اداره مؤسسات امام صدر عملاً بر دوش ایشان قرار گرفت و در پی تحقق اهداف امام صدر به ارائه خدمات اجتماعی و احداث مراکزی در جنوب لبنان و بیروت همت گماشت. چنانکه دارالایتام حضرت زهرا (س) و مدرسه پرستاری را نیز تأسیس کرد. این مراکز تازه تأسیس در زمینه‌های آموزشی، اجتماعی، بهداشتی فعالیت می‌کنند و زیر نظر مؤسسات امام موسی صدر اداره می‌شوند. مؤسسات امام موسی صدر جمعیتی غیر دولتی است که برای تحقق عدالت و جامعه‌ای خالی از جهل و فقر و بیماری می‌کوشد. سیده رباب صدر همچنین ریاست هیئت مدیره «مرکز مطالعاتی و پژوهشی امام موسی صدر» (مرکز الامام الصدر للأبحاث و الدراسات) را به عهده دارد. این مرکز مسؤول جمع‌آوری کلیه اسناد، سخنرانی‌ها، مقالات، عکس و… درباره امام صدر و دیگر علما و فقها می‌باشد وی می‌کوشد این اسناد را در اختیار پژوهشگران قرار دهد. این مؤسسه با فعالیت‌های فکری و ابداعی تلاش دارد بر اهمیت کارهای فرهنگی در توسعه روابط انسانی و ملت‌ها تأکید کند. علاوه بر آن این مرکز کنفرانسی سالانه با عنوان «کلمه سواء» با عناوین کنفرانس‌های مختلف از جمله هویت فرهنگی (نوامبر ۱۹۹۹)، جامعه مقاوم (نوامبر ۲۰۰۳)، ابعاد انسانی و ملی و حقوقی مسئله ربودن امام موسی صدر (دسامبر ۲۰۰۳) و… را برگزار کرده است.

این کتاب علاوه بر روایت همراهی و همکاری سیده رباب صدر با برادرش امام سید موسی صدر، مروری بر بیش از نیم قرن تجربه زیسته او در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است.

میریام سیمای زنی است که با اتکا به اندیشه و عمل یک روحانی نوگرا، با وجود انواع مشکلات و موانع در گوشه‌ای از خاورمیانه که بحران و ناپایداری سکه رایج آن است، از هیچ تلاشی برای آموزش، سلامت و توانمندسازی و ارتقای سطح زندگی دختران و زنان فروگذار نکرد.

این کتاب محصول ده‌ها ساعت مصاحبه حمید قزوینی، کارشناس تاریخ شفاهی، با سیده رباب صدر است.

کد خبر 6099275 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • شکایت مدیرعامل سابق استقلال از بازیکن جنجالی
  • ◄ انتشار یک کتاب جدید درباره قوانین و مقررات حمل و نقل و ترافیک
  • کتاب «شناسایی آسیب‌ سازه‌ها» در اردبیل منتشر شد
  • ابتکار عمل گمرک و ارتقا وضعیت دولت در شاخص شفافیت
  • سرسام آماری؛ چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • یهودیان پرچم اسرائیل را وسط آمریکا پاره کردند+ فیلم
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • انتشار تصاویری از تانک‌ اسرائیلی در خیابان‌های رفح